Μια Προειδοποίηση

Μία προειδοποίηση, και μία συμβουλή
Ό Ιησούς είπε:
Εγώ είμαι η Όδός, η Αλήθεια, και η Ζωή. Κανείς δεν μπορεί να μπεί μέσα στην Βασιλεία του Πατέρα μου εκτός εάν μου ανήκει.     
                           (Ιωάννης 14:6)
Όποιος όμως αγαπάει τον πατέρα του, την μητέρα του, τα παιδιά του, οτιδήποτε και οποιονδήποτε  περισσότερο απ’ ότι αγαπάει εμένα δεν είναι άξιος να είναι δικός μου!
                           (Ματθαίος 10 : 38)
Εκείνος που έχει τις εντολές μου και τις τηρεί, αυτός είναι που με αγαπάει.
                            (Ιωάννης 14: 21)
Η μεγάλη πλειονότητα των εκκλησιαζομένων πιστών, πιστεύουν και ακολουθούν τυφλά τις διδαχές της εκκλησίας μέσα στην οποία έχουν γεννηθεί, με εθνικιστικό ζήλο…
Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί εάν η εκκλησία σας, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, σας διδάσκει πράγματι τις διδαχές και εντολές του Χριστού;
Διαβάζετε, μελετάτε την Αγία γραφή για να το εξακριβώσετε;
Διότι υπάρχει κίνδυνος να μην «έχετε» τις γνήσιες εντολές του Χριστού, να μην τις «τηρείτε», αλλά να τηρείτε ανύποπτα, διδαχές και εντολές ανθρώπων…
Οι πρώτοι χριστιανοί, οι πιστοί του πρώτου αιώνα, διδάσκονταν τον χριστιανισμό από τα ίδια τα λόγια των αποστόλων και από τις επιστολές που τους έστελναν.
Από τον δεύτερο και άνω αιώνα, λόγο του ότι είχαν πεθάνει οι αυτόπτες μάρτυρες του Χριστού, οι απόστολοι, και λόγω του ότι είχαν πολλαπλασιαστεί οι πιστοί και  δεν υπήρχαν αρκετά αντίγραφα των γραπτών των αποστόλων, οι πιστοί μάθαιναν τα διδάγματα του Χριστού από τους κήρυκες των  εκκλησιών τους
Βρήκε τότε την ευκαιρία ο εχθρός μας ο σατανάς να εισβάλει μέσα στις διάφορες εκκλησίες και έσπειρε «παραδώσεις» και λανθασμένες διδαχές που οδηγούν σε “πιστεύω” και πράξεις που εναντιώνονται στα Λόγια του Θεού μας, και που γίνονται εμπόδιο για την σωτηρία μας.
Το ποντικοφάρμακο αποτελείται ιδίως από καλαμπόκι… Το δηλητήριο που είναι αναμειγμένο με αυτό το θρεπτικό υλικό είναι μεν ελάχιστο αλλά είναι θανατηφόρο
Όμοιες με το ποντικοφάρμακο είναι και πολλές από τις σημερινές θεολογίες…
Πολλά από τα σημερινά δόγματα έχουν έτσι μολυνθεί:
Για να είστε σίγουροι ότι βαδίζετε πράγματι στον σωστό δρόμο εμπιστευτείτε την σωτηρία της ψυχής σου μόνο στα Λόγια του Ιησού Χριστού, που γράφτηκαν από τους επιλεγμένους από τον ίδιον αποστόλους, λόγια Θεία που έχουν διαφυλαχθεί αναλλοίωτα μέχρι σήμερα μέσα στην Καινή Διαθήκη.
Μελέτατε τα καθημερινά με ανοιχτό πνεύμα, και ανοιχτή καρδιά.
 
Μην  εμπιστευτείτε  την αιώνια σας ύπαρξη στα διδάγματα οποιασδήποτε εκκλησίας, οποιουδήποτε ανθρώπινου δόγματος:
Οι παραδοσιακές εκκλησίες
.
Εάν κάποιος θέλει να σιγουρευτεί ότι το νερό που πίνει είναι πεντακάθαρο  πρέπει να πάει να το πιει από την πηγή του και όχι από ρυάκια.
το καθαρό Νερό της ζωής,από  τα ρυάκια
 
Μέχρι τα μέσοι του 20ου αιώνα η τελετή της Καθολικής εκκλησίας γινόταν στα λατινικά, μια γλώσσα που κανένας δεν καταλάβενε!
Και καθώς οι ιερείς αποθάρρυναν, ακόμα και απαγόρευαν τους πιστούς να διαβάζουν την Αγία Γραφή, η αλήθεια του Ευαγγελίου ήταν κρυμμένη από τα μάτια των πιστών.
 
Παρομοίως, η τελετή της Ορθόδοξης εκκλησίας ψάλλεται σήμερα ακόμα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, που λίγοι καταλαβαίνουν καλά.
Και εάν ζητήσει κανείς μια Καινή Διαθήκη για να την μελετήσει, θα του δοθεί μία που είναι ερμηνευμένη, (η μάλλον παρερμηνευμένη), ώστε να μην είναι φανερές οι διαφορές μεταξή του Λόγο του Θεού και την «ορθόδοξη» θεολογία!
 
Είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς ότι οι σημερινοί χριστιανοί δεν φρονούν για να μάθουν εάν τα όσα η εκκλησία τους διδάσκει είναι πράγματι αυτά που δίδαξε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ή όχι. Ικανοποιούνται με το να είναι τυπικοί, ακολουθώντας με εμπιστοσύνη, τυφλά αλλά και πιστά, φανατικά θα έλεγα, οποιαδήποτε είναι η θρησκεία μέσα στην οποίαν γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.
Και αυτό κυρίως από αίσθημα… πατριωτισμού!
 
Η Ορθόδοξη και η Καθολική εκκλησία ισχυρίζονται, (η κάθε μία), ότι  κατέχουν και διδάσκουν την Αλήθεια.
Έχουν λένε, (η κάθε μία τους) αδιάκοπη διαδοχή της ιεροσύνης από την εποχή των αποστόλων μέχρι σήμερα, πράγμα που τους πείθει και τους «εξασφαλίζει» ότι οι «άγιοι και μελετημένοι πατέρες της εκκλησίας τους» είναι εκείνοι που είναι σε θέση να ερμηνεύουν την Αγία Γραφή ορθά.
 
Απορρίπτουν καταφατικά την άποψη ότι ο Λόγος του Θεού  μπορεί να ερμηνεύεται με απλότητα και αντικειμενικότητα  από τον ίδιο τον αναγνώστη!
 
Τα γραπτά όμως των αποστόλων ήταν από ανέκαθεν προορισμένα για να διαβάζονται με απλότητα, και να καταλαβαίνονται κυριολεκτικά, κατά γράμμα, από τους ίδιους τους πιστούς!
 
Λέγει ο Απόστολος Παύλος:
 
« Σας εξορκίζω στο όνομα του Κυρίου να διαβαστεί η επιστολή μου σε όλους τους αδελφούς».
         (Α Θεσσαλονικείς 5: 27)
 
Μάθετε αδελφοί ότι στα γραπτά μας δεν εννοούμε τίποτα το διαφορετικό από αυτά που διαβάζετε και που ερμηνεύονται κυριολεκτικά.»
                 (Β Κορινθίους 1: 13)
 
« Και να ξέρετε αδελφοί ότι εάν κάποιος από μας, ή ακόμα και εάν ένας άγγελος από τον ουρανό, σας κηρύξει οτιδήποτε που δεν είναι σύμφωνο με το Ευαγγέλιο που ήδη έχετε παραλάβει από εμάς, να μην τον εμπιστευτείτε. Είναι καταραμένος.»
       (Γαλάτες 1: 8-9)
 
Βλέπουμε λοιπόν ότι από την αρχή, τα γραπτά των αποστόλων έπρεπε να διαβαστούν από τους ίδιους τους πιστούς και να ερμηνευθούν κατά γράμμα και απροκατάλυπτα, από αυτούς, όπως ακριβώς θα το έκανε ένα παιδί.
 
Πολλές όμως από τις βασικές διδαχές που διδάσκονται στην Καθολική και Ορθόδοξη εκκλησία ερμηνεύονται εντελώς αντίθετα, ανάποδα από το πως θα τις καταλάβαιναι ένα παιδί ή ένας απροκατάληπτος και ειλικρινής άνθρωπος.
 
Για παράδειγμα:
Ο Θεός μας απαγορεύει να συμπεριφερόμαστε ενώπιον οποιουδήποτε κτίσμα του όπως θα συμπεριφερόμασταν απέναντι του ιδίου του Πλάστη μας:
Μας απαγορεύει αυστηρά να προσκυνάμε, να λατρεύουμε, ή να προσευχόμαστε και να δείχνουμε θεία ευγνωμοσύνη προς οποιονδήποτε κτίσμα, οποιονδήποτε άλλον εκτός από το ίδιον τον Θεό!
 
«Εγώ, ο Κύριος ο Θεός, δεν επιτρέπω να δίνετε την δόξα και τις ευχαριστίες που μου ανήκουν σε άλλους!»       
                      (Ησαΐας 42: 8)
 
«Μην προσκυνάτε  και μην λατρεύετε οτιδήποτε που έχω εγώ χτίσει στον ουρανό ή στην γη, ούτε ακόμα και το είδωλό τους, διότι εγώ ο Κύριος ο Θεός σας είμαι Θεός ζηλότυπος!»
                   (Έξοδος 20: 4-5)
 
Η εντολή αυτή βρίσκεται μέσα στις 10 εντολές, και διευκρινίζεται σε πολλές άλλες περικοπές της Γραφής, όπου ο Θεός παρομοιάζει όσους λατρεύουν και δέονται σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον ίδιον σαν μια γυναίκα που απατά τον άντρα της!
 
Όταν λατρεύουμε, ικετεύουμε και ευγνωμονούμε την Παναγία, τους Αγίους και τις εικόνες αντί για τον ίδιο τον Θεό, τον πληγώνουμε και τον εξοργίζουμε αφάνταστα, περισσότερο από το όσο θα πληγωνόταν ένας άντρας όταν αντιληφθεί ότι η γυναίκα που εκείνος αγαπάει ολόκαρδα… τον απατάει!
 
Ο Θεός μας είναι ένας Θεός που ζηλεύει, μας το λέει ο ίδιος, και είναι ένας Θεός εκδικητής, και παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι σήμερα παρεμβαίνουν την πρωταρχική αυτή εντολή του Θεού χωρίς φόβο και τρόμο!
 
Για να δικαιολογήσουν μια τόσο αντίθετη ερμηνεία αυτών και άλλων παρόμοιων εδάφιων, οι πατέρες των εκκλησιών αυτών έχουν εφεύρει την ιδέα της «μεσιτείας» της Παναγίας και των Αγίων, μεσιτείας μεταξύ Θεού και ανθρώπου, παρ´όλο που η Γραφή μας τονίζει ότι:
 «Ένας μόνο είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπου, ο Ιησούς Χριστός».
                           (1 Τιμοθέου 2: 5)
 
Συγχρόνως αδειάζουν τις λέξεις «προσκυνώ» και «λατρεύω» από κάθε έννοια,  και τότε αισθάνονται ελεύθεροι να πράξουν όπως τους λέει η καρδιά τους, η οποία δυστηχώς έχει επηρεαστεί από το δόγμα τους.
 
Η φανερή και φοβερή αυτή ανυπακοή των εκκλησιών αυτών στον Λόγο και στο Πνεύμα της Αγίας Γραφής θα έπρεπε να ήταν μια προειδοποίηση και ένδειξη στους ακόλουθους των ότι οι εκκλησίες τους στην πραγματικότητα παρερμηνεύουν το Λόγο του Θεού.
Θα έπρεπε αλλά… λίγοι άνθρωποι σήμερα έχουν φόβο Θεού.
 
Η Ορθόδοξη και η Καθολική εκκλησία οδηγούν τους πιστούς των σε εντελώς εσφαλμένους δρόμους όπου δεν βρίσκεται η σωτηρία που μας προσφέρει ο Χριστός:
 
Διδάσκουν ότι η Σωτηρία μας αποκτάται μέσον την τήρηση των λεγόμενων «μυστηρίων», όπως ονομάζουν  το βάπτισμα, την θεία κοινωνία, την εξομολόγηση… διατάξεις που αναφέρονται μεν στην Αγία Γραφή, αλλά δεν τις δίνονται σωτήριες ικανότητες..
 
Η ορθόδοξη και η καθολική εκκλησία τα ονόμασε «μυστήρια» για να τους δώσει ακριβώς την έννοια ότι μέσον αυτών «μυστηριωδώς» σώζεται ο άνθρωπος.
 
Παράδειγμα:
Ζει κάποιος με αδιαφορία για το τι ζητάει από αυτόν ο Πλάστης του. Ζει μια ζωή γεμάτο από ακολασίες, και στο κρεβάτι του θανάτου του βαπτίζεται , εξομολογείται και μεταλαμβάνει!
Ο άνθρωπος αυτός θα σωθεί από την κόλαση που τον περιμένει;
Ποιον πάνε να ξεγελάσουν; Τον Θεό;
 
Τα «μυστήρια» έχουν εφευρεθεί για να μπορεί να επιβάλλεται η εκκλησία πάνω στους πιστούς της, μια και ισχυρίζονται  ότι  μόνο οι ιερείς της εκκλησίας τους μπορούν να τα παρέχουν… Με την εξυπνάδα αυτή εξασφαλίζουν την κυριαρχία τους πάνω στους χριστιανούς: Βαστάνε την σωτηρία των πιστών στα χέρια τους …
 
Η σωτηρία όμως των ψυχών μας εξαρτάται μόνο από την πίστη και υποταγή του ανθρώπου στον Ιησού Χριστό, στα Λόγια του που είναι γραμμένα μέσα στο Ευαγγέλιο.
 
Να όμως που οι πιστοί  δεν βασίζονται στα λόγια του ευαγγελίου, του Χριστού για την σωτηρία τους αλλά στα εσφαλμένα λόγια των δογματών τους.
Και έτσι πραγματοποιείται ο στόχος του Σατανά: Κατάφερε να ξεγελάσει τους Θεοφοβούμενους με τις πλάνες του! Ουαί!
 
Προτεσταντικά και άλλα δόγματα «της εποχής μας»!
Όταν εφευρέθηκε η πρώτη εκτυπωτική μηχανή το 1454, το πρώτο βιβλίο που εκτυπώθηκε ήταν η Αγία Γραφή.
Για πρώτη φορά ο Λόγος του Θεού βρέθηκε στα χέρια των πιστών και πολλοί χριστιανοί εγκατέλειψαν την επικρατουμενη Καθολική εκκλησία και άρχισαν να ερευνούν την Αλήθεια από μόνοι τους.
Έτσι γεννήθηκαν οι «Προτεστάντες».
 
Ερμηνεύοντας τώρα την Αγία Γραφή με ελευθερία και δίψα για την Αλήθεια, οι προτεστάντες ασπάστηκαν τις διδαχές του ευαγγελίου, αλλά διαφέροντας μεταξύ τους σε διάφορα σημεία χωρίστηκαν σε χίλια δυό δόγματα.
Βρήκε λοιπόν και πάλι ο Σατανάς την ευκαιρία να βάλει το χέρι του:
 
Αρκετές από τις σημερινές προτεσταντικές εκκλησίες παρουσιάζουν τον Χριστιανισμό σαν ένα είδος ασφάλειας ζωής, που εξασφαλίζει στους πιστούς των την ευημερία, την προστασία και την ευλογία του Θεού στον τωρινό κόσμο:
Δίνουν έμφαση στά πλούτη και στην “άφθονη επίγεια ζωή” που υποτίθεται ότι μας έχει υποσχεθεί ο Θεός, και παραλείπουν κάπως τα ουσιώδοι:
Τον φόβο Θεού, μια άγια ζωή, τον πόθο να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τον συνάνθρωπό μας…
 
Άλλοι, πάλι, όπως οι Πεντηκοστιανοί, δίνουν έμφαση στα «χαρίσματα του Πνεύματος» που υποτίθεται ότι τους κάνουν πιό «πνευματικούς» από άλλους.
Η πλειονότητα των πιστών εκεί προσποιούνται ότι λαμβάνουν τα χαρίσματα αυτά και  καταντούν να είναι σκέτοι προσποιητές, τσαρλατάνοι!
 
Άλλες εκκλησιαστικές οργανώσεις έχουν ξεφύγει τόσο πολύ από τα βασικά διδάγματα της Αγίας Γραφής που δεν θεωρούνται πλέον «προτεστάντες»:
 
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά λένε ότι, η πίστη και η λατρεία μας πρέπει να απευθίνονται μόνο στον Πατέρα μας Θεό (τον Ιεχωβά), και όχι στον μοναδικό Υιόν του, τον Ιησού Χριστό, ο οποίος, ισχυρίζονται  ότι δεν είναι και αυτός «Ιεχωβάς» από φύση!
Τον έχουν υποβιβάσει από  «Θεός εν σαρκί» που είναι, σε έναν απλό  «Αρχάγγελο» που χρειάστηκε να θυσιαστεί για το καλό μας…
Παρόλο που η Γραφή λεει:
Στην αρχή ήταν ο «Λόγος» και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό και Θεός ήταν ο «Λόγος»: Μέσα σ’ αυτόν ήταν η Ζωή!
Και έγινε ο «Λόγος» αυτός σάρκα και κατοίκησε ανάμεσα μας ως μονογενής Υιός του Πατέρα Θεού.   
                        (Ιωάννης 1: 1 & 14)
 
Η Αγία Γραφή, σε πολλά εδάφια, μας παρουσιάζει τον Ιησού ως «Ιεχωβά», ομοούσιο με τον Πατέρα του:
 
Δέστε έρχονται οι μέρες λέει ο Κύριος που θα αναγύρω έναν δίκαιο απόγονα του Δαβίδ ο οποίος θα φέρει δικαιοσύνη στην γη. Το όνομά του είναι  « Ιεχωβάς (ο Κύριος), η Δικαιοσύνη μας.»
                    (Ιερεμίας 23:6). 
 
Διότι μέσα στον Ιησού κατοικεί ολόκληρο το πλήρωμα της Θεότητας σωματικά.    
                     (Κολοσσαείς 2: 9)
 
Είπε ο Φίλιππος στον Ιησού:
Κύριε, δείξε μας τον «Πατέρα», και αυτό μας φτάνει…  Και ο Ιησούς του απάντησε:
Τόσο καιρό είμαι μαζί σας, Φίλιππε, και δε με αναγνώρισες ακόμα; Όποιος βλέπει εμένα βλέπει τον Πατέρα!
                       (Ιωάννης 14: 9)
 
Έτσι λέει ο Ιεχωβάς, ο Κύριος των δυνάμεων: Εγώ είμαι ο Πρώτος και ο Τελευταίος. Εκτός από εμένα δεν υπάρχει άλλος Θεός.
                                  (Ισαΐας 44: 6)
 
Γνωρίζοντας καλά αυτό το εδάφιο της Παλαιάς Διαθήκης, λέει λοιπόν ο Ιησούς Χριστός:
 
Εγώ, (ο Ιησούς), ο Υιός του Ανθρώπου, είμαι ο Πρώτος και ο Τελευταίος! Ζώ! Έγινα νεκρός και κοιτάχτε, είμαι τώρα ζωντανός για πάντα, στους αιώνες των αιώνων…
                          (Αποκάλυψη 1: 17-18)
 
Όποιον τίτλο και εάν αποδίδεται στην Αγία Γραφή για τον Θεό, τον Ιεχωβά, αποδίδεται και στον Υιόν:
Το «Α και Ω», ο «Πρώτος και ο Τελευταίος», ο «Κύριος των κυρίων»…κτλ:
 
Παραδείγματος χάριν για τον Θεό Πατέρα λέει:
Στον «Βασιλιά των βασιλιάδων και τον Κύριο τον κυρίων» (τον Ιεχωβά), ο οποίος μόνος έχει την Αθανασία και κατοίκεί σε απρόσιτο φως τον οποίων κανένας από τους ανθρώπους δεν είδε ούτε μπορεί να δει ας είναι τιμή και αιώνια κυριαρχική εξουσία. Αμήν.
                           (Α Τιμοθέον 6:16)
 
Και για τον Υιόν λέει:
Το Αρνίο, (ο Ιησούς Χριστός), θα νικήσει επειδή είναι ο «Κύριος των κύριων και Βασιλιάς των βασιλιάδων».
                           (Αποκάλυψη 17: 14)
 
Και βέβαια, ο Ιησούς, ως Ιεχωβάς που είναι, πρέπει να λατρευτεί, να προσκυνηθεί από όλους:
Στο όνομα του Ιησού θα λυγίσει κάθε γόνατο στον ουρανό, στη γη, και κάτω απ’ τη γη, και κάθε γλώσσα θα ομολογήσει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κυρίως σε δόξα του Πατέρα του.
                 (Φιλιππησίους 2: 10-11)
 Και όταν είδαν οι μαθητές τον Ιησού τον προσκύνησαν.
                           (Ματθαίος 28: 17)
Ελπίζω ότι αυτά τα εδάφια φτάνουν για να
μεταπείσουν τους ειλικρινείς Μάρτυρες του Ιεχωβά. Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα εδάφια μέσα στην Αγία Γραφή.
 
Βεβαίως ο Χριστός, σαν Υιός του Θεού που είναι θα είναι πάντοτε υποταγμένος και υπάκουος στον Πατέρα του Θεό, όπως κάθε υιός πρέπει να υποτάσσεται στον πατέρα του:
       
Στο τέλος, όταν ο Ιησούς παραδώσει την βασιλεία του στο Θεό και Πατέρα του, ο ίδιος ο Υιός θα παραμείνει υποταγής στον Πατέρα του, ο οποίος υπέταξε τα πάντα σ’ αυτόν.
Και έτσι ο Θεός να είναι τα πάντα σε όλα.
                ( Κορινθίους Α, 15: 22-28).
 
Το ότι είναι υποταγής ο Υιός στον Πατέρα δεν τον κάνει κατώτερο! Ο Ιησούς δεν παύει να είναι ομοούσιος με τον Πατέρα του και τον Θεόν του, τον Ιεχωβά, και όντας ο ίδιος «Ιεχωβάς» είναι άξιος της αφιέρωσης, προσκύνησης και λατρεία μας όπως είναι γραμμένο:
 
Αν και ο Ιησούς υπήρχε σε μορφή Θεού, κένωσε τον εαυτόν του και έγινε υπάκουος στον Πατέρα του μέχρι το σημείο να χρειαστεί να πεθάνει πάνω σε σταυρό!
Για αυτό ο Θεός τον υπερύψωσέ υπέρ πάντων, ώστε στο όνομα του «Ιησού» να λυγίσει κάθε γόνατο επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων και να ομολογήσουν όλοι ότι ο Ιησούς είναι ο Kύριος, σε δόξα του Πατέρα Θεού.
                         (Φιλιππησίους 2: 5-11)
 Και όσοι μάρτυρες Ιεχωβά σκοντάφτουν στο εδάφιο στο ότι ο Ιησούς ονομάζεται ο «πρωτότοκος» του Θεού, (και από αυτό καταλαβαίνουν «Κτίσμα του θεού») ας λάβουν υπόψη τι ο Θεός εννοεί με τη λέξη «πρωτότοκος».
«Θα κάνω τον Δαβίδ  «πρωτότοκο μου», δηλαδή «ύψιστον» επάνω στους Βασιλιάδες της γης!
                                 (Ψαλμός 89: 27)
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, καθώς και μια άλλη αίρεση, εκείνη των Αντβεντιστών, απορρίπτουν επίσης πολλές από τις διδαχές του Χριστού.  
Απορρίπτουν οτιδήποτε έχει να κάνει με την τιμωρία των αμαρτιών μας, την ύπαρξη του Άδη και της Κόλασης μετά τον θάνατο. Αρνούνται ακόμα και να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος έχει «ψυχή», και έτσι πιστεύουν ότι δεν επιζεί μετά τον θάνατο του.
Αρνούνται με λίγα λόγια τα μισά απ’ όσα είπε ο Χριστός…
Και οι δύο αυτές αιρέσεις διδάσκουν ότι μόνο οι οπαδοί τους θα αναστηθούν (εννοούν…να «ξαναδημιουργηθούν» σωματικά) από τους νεκρούς, και μόνο 144.000 από αυτούς θα πάνε στον ουρανό!
 
Επιπλέον οι Αντβεντιστές ισχυρίζονται ότι οι Χριστιανοί πρέπει οπωσδήποτε να τηρούν ορισμένες από τις εντολές της Παλαιάς Διαθήκης, εάν θέλουν να σωθούν…(από τι;), παρόλο που η Γραφή μας λέει ότι ο Ιησούς Χριστός μας ελευθέρωσε από τον Νόμο του Θεού που είναι γραμμένος στην Παλαιά Διαθήκη. Ο Νόμος, τώρα μετά τον θάνατο του Χριστού, τοποθετήθηκε υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος!
 
 Ο Ιησούς Χριστός εξάλειψε, ακύρωσε το χειρόγραφο με τις εντολές της Παλαιάς Διαθήκης. Το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς τον, θα λέγαμε, πάνω στο σταυρό!            
Ας μη σας κρίνει λοιπόν κανένας τώρα για το τι μπορείτε και δεν μπορείτε να φάτε, να πιείτε, ή περί τις γιορτές και την τήρηση του Σαββάτου…, τα οποία είναι σκιά των μελλοντικών πραγμάτων.
                       (Κολοσσαείς 2: 14-17)
 
Η διδασκαλία μας δεν βασίζεται επάνω στις πέτρινες πλάκες (τις 10 εντολές), αλλά πάνω στο Πνεύμα του ζωντανού Θεού που τις γράφει πάνω στην καρδιά μας…
Είμαστε διάκονοι μιας Καινής Διαθήκης και όχι της παλιάς διδασκαλίας που έχει καταγραφεί στα ιερά βιβλία, αλλά της διδασκαλίας του Αγίου Πνεύματος.
Και όπου είναι το Πνεύμα του Κυρίου εκεί υπάρχει ελευθερία!
                         (Β Κορινθίους 3: 3-6, 17)
 
Μην δίνεται πλέον προσοχή σε εντολές ανθρώπων που αποστρέφονται την Αλήθεια.
Στους καθαρούς όλα είναι καθαρά. Στους μολυσμένους όμως και απίστους τίποτε δεν είναι καθαρό, ούτε ο νους τους, ούτε και η συνείδησή τους!
                           (Τίτον 1:15)
 
Απελευθερωθήκαμε, λέει η Γραφή από τον Νόμο της Παλαιάς Διαθήκης, πράγμα που δεν αποδέχονται οι Αντβεντιστές.
Όσοι είναι ειλικρινείς από αυτούς ας καταλάβουν.
 
Η επιρροή όμως που είχε ο εχθρός στην θεολογία των Αντβεντιστών γίνεται ειδικά φανερή όταν αντιληφθούμε κατά πόσο μπερδεύουν τους πιστούς τους σχετικά με το μελλοντικό χάραγμα του ερχόμενου αντίχριστου, «666», (που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη 13)
Δεν πειράζεται ο Θεός, λένε, εάν ο αντίχριστος μία μέρα μας επιβάλλει το χάραγμα του στο χέρι ή στο μέτωπο. Αυτό που ενοχλεί τον Θεό πάνω απ’ όλα, κατά αυτούς, είναι να μην τηρούμε ως ημέρα ανάπαυσης την Κυριακή αλλά το Σάββατο.
Σε αυτό λένε αναφέρεται «μεταφορικα» η περικοπή αυτή.
Μια εντελώς ξεκάρφωτη, αβάσιμη ιδέα που τους δόθηκε!
Κρίνεται από μόνοι σας! Η Αγία Γραφή λέει:
 
Το θηρίο, (ο αντίχριστος), θα επιβάλει σε όλους να πάρουν ένα χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι η επάνω στο μέτωπό τους.
Όποιος δεν πάρει το χάραγμα αυτό δεν θα μπορεί να αγοράζει ή να πουλάει πλέον!
Όσοι όμως δεχτούν το χάραγμα επάνω στο μέτωπο τους ή επάνω στο χέρι τους θα βασανιστούν μπροστά στους αγίους αγγέλους με φωτιά και θειάφι αιωνίως, χωρίς να έχουν ποτέ ανάπαυση μέρα και νύχτα!»
       (Αποκάλυψη Ιωάννου 13: 11 ~ 14: 11)
 Βλέπετε εσείς στα εδάφια που μόλις διαβάσατε, έστω και μια μακρινή αναφορά για την ημέρα ανάπαυσης του Κυρίου;
Πως τολμούν να αντιφάσκουν με τα τόσο καθαρά λόγια του Θεού;
Η διδαχή τους αυτή είναι σκέτο πνευματικό θανατηφόρο δηλητήριο!
 
Υπάρχουν όμως και χειρότερα… Μας λέει ο Ιησούς Χριστός:
 
Προσέχετε μήπως κάποιος σας παραπλανήσει! Επειδή θα έρθουν πολλοί στο όνομά μου λέγοντας «εγώ είμαι ο Χριστός» και θα παραπλανήσουν πολλούς…
Εάν κάποιος σας πει: «Να εδώ είναι ο Χριστός ή είναι εκεί…» μην τον πιστέψετε. Επειδή θα σηκωθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες ώστε να παραπλανήσουν αν είναι δυνατόν και τους εκλεκτούς.
Δέστε σας το προείπα!
                                  (Ματθαίος 24: 4-28)
                 ========================
Φίλε αναγνώστη:
 
Όλα αυτά φέρνουν σύγχυση στους πιστούς, ειδικά στους αδιάβαστους…
 
Τα παιδιά του Θεού χρειάζονται να βρουν και να έχουν συναναστροφή με άλλους γνήσιους Χριστιανούς που ακολουθούν την Αλήθεια!
Που θα τους βρουν;
 
Υπάρχουν ακόμα μερικά δόγματα που δεν έχουν απομακρυνθεί πολύ από την Αλήθεια του Θεού.
Μπορώ τουλάχιστον να σας συστήσω τους  «Ευαγγελικούς», τους «Βαπτιστές» και τους επικαλούμενους  «Αναγεννημένους Χριστιανούς».
 
Τέλεια εκκλησία όμως να ξέρετε ότι δεν θα βρείτε ποτές.
Γίνετε εσείς τέλειοι, διαβάζοντας, μελετώντας  και εφαρμόζωντας όσα λέει η Καινή Διαθήκη και ολόκληρη η Αγία γραφή.
 
Τι πρέπει να κάνεις!
 
Για να βεβαιωθείς ότι εσύ βαδίζεις στο σωστό δρόμο, διάβαζε και μελέτα όσα είπε ο Χριστός και έγραψαν οι Απόστολοι μέσα στην Καινή Διαθήκη, και εκεί μόνο.
Η Αγία γραφή είναι η πηγή της Αλήθειας, όλης της Αλήθειας, και μόνο της Αλήθειας!
 
Και η Αλήθεια αυτή θα σε ελευθερώσει από τις σημερινές πλάνες και θρησκοληψίες, και από τα δεσμά της αμαρτίας που σε κυριεύουν!
 
Όταν διαβάζεις την Αγία Γραφή, να την ερμηνεύεις κατά γράμμα, όπως θα την καταλάβαινε ένα παιδί, εκτός σε ελάχιστα εδάφια όπου είναι αδύνατον να γίνει έτσι, και χρειαστεί τότε να την ερμηνεύσεις αλληγορικά…
 
Ό’τι ακριβώς θέλει ο Θεός να ξέρεις και να κάνεις είναι γραμμένο μέσα στον Λόγο του, στην Καινή Διαθήκη, και μόνο εκεί!
Διάβαζε την καθημερινά, όσο ζεις!
 
Ο Ιησούς μας είπε:
«Ο άνθρωπος δεν πρέπει να τρέφεται μόνο με υλική τροφή, (όπως το ψωμί), αλλά πρέπει να τρέφει (καθημερινά) την ψυχή του με κάθε Λόγο που έχει βγει από το στόμα του Θεού».                 
                                                (Ματθαίος 4: 4)
 
Όπως τρως φαγητό κάθε μέρα, για να είσαι καλά και υγιής, έτσι και πρέπει οπωσδήποτε να τρέφεις την ψυχή σου καθημερινά με τα λόγια του ευαγγελίου.
Ειδεμή η ψυχή σου θα γίνει ατροφική, αδύναμη, και δεν θα είναι σε θέση να διακρίνει την Αλήθεια από την πλάνη, το σωστό από το λανθασμένο, ούτε και θα έχει την δύναμη να υπερνικήσει την αμαρτία που μας καταδυναστεύει.
 
Εγώ, ο συγγραφέας, δεν ανήκω σε κανένα δόγμα, σε καμιά εκκλησία.
Ακολουθώ απλώς τον Ιησού Χριστό και πιστεύω μόνο αυτά που βλέπω γραμμένα μέσα στην Αγία Γραφή την οποία μελετώ καθημερινά, με αδογμάτιστο τρόπο, τώρα και πέντε δεκαετίες.
 Κωνσταντίνος Οικονομίδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »